GASTRO POTREBUJE ZNÍŽENIE DPH AKO SOĽ
Kumulatívna strata v gastro sektore sa v 2020 zdvojnásobila. Rok 2021 vyzerá rovnako fatálne. Podľa ostatného vývoja v odvetví je isté, že bez okamžitej pomoci znížením DPH, zasadí tretia vlna pandémie smrteľný úder ďalším stovkám podnikateľov v sektore.
Mnohé vyspelé krajiny to pochopili a svojmu gastro sektoru promptne pomohli znížením DPH. Slovensko je dnes v rámci EÚ krajinou s treťou najvyššou sadzbou DPH pre gastro sektor po Dánsku (25 %) a Lotyšsku a Litve (21 %). Aj v rámci regiónu V4 sme unikát s jednoznačne najvyššou DPH pre gastro, keďže v susedných krajinách sa pohybuje na úrovni 5 až 10 percent.
SOM VEREJNOSŤ, KTORÁ CHCE PODPORIŤ VÝZVU
Na zvládnutie následkov pandémie už nestačí len snaha jednotlivcov či združení pohybujúcich sa v gastre, preto sme sa rozhodli obrátiť aj na verejnosť.
SOM PREVÁDZKA, KTORÁ CHCE PODPORIŤ VÝZVU
Ako prevádzka môžete výzvu šíriť aj v offline svete. Ako?
-
Použite na to plagát alebo samolepku, ktoré môžete umiestniť v priestoroch vášho podniku a šíriť výzvu na podporu medzi svojich zákazníkov.
-
Plagát aj nálepku si jednoducho stiahnete a následne vytlačíte.
Vaša podpora je pre nás kľúčová, vďaka nej môže výzva intenzívnejšie a naliehavejšie zarezonovať aj medzi kompetentnými, aby našli vôľu podržať gastro v ťažkých časoch a pomôcť mu návrhom na zníženie DPH.
Vojto Artz, prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov
Peter Varga, šéfkuchár
Marek Fašiang, herec
Ján Gordulič, scenárista, komik a moderátor
Domi Haly, komik
Štefan Martinovič, herec
Prečítajte si viac
CHCETE POZNAŤ ĎALŠIE DÔVODY, PREČO GASTRO POTREBUJE ZNÍŽENIE DPH AKO SOĽ?